Стартира онлайн анкета за работа със законодателството на ЕС, насочена към служителите от държавната администрация

Дата: 21-08-2008

От 21 август до 5 септември 2008 г. ще бъде проведена он-лайн анкета, свързана с работата на служителите от централната, областните и общинските администрации със законодателството на ЕС.

Анкетата е разработена от Центъра за преводи и редакции, като част от проектa „Повишаване на знанията и информираността на служителите в държавната администрация за работа с европейското законодателство”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Целта на изследването е да бъдат проучени специфичните затруднения в процеса на работа със законодателството на ЕС и да бъдат установени, чрез анализ и оценка, конкректните потребности от обучения на служителите от държавната администрация по теми и въпроси, свързани с работата с актове от европейското законодателство, терминологични бази данни в областта на правото на ЕС в Интернет и използваната в тях единна терминология.

Резултатите от проучването ще бъдат използвани за разработване и провеждане на обучения за около 1200 служители от държавната администрация на всички нива.

Project-opak_bg Project-esf_bg Project-es_bg

Проект "Повишаване на знанията и информираността на служителите в държавната администрация за работа с европейското законодателство", осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.